Eğitim Sitesi

Kızılötesi (IR - InfraRed) film Nedir? Kızılötesi (IR - InfraRed) film Hakkında Kısaca Bilgi

Kızılötesi (IR - InfraRed) film Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Kızılötesi (IR - InfraRed) film:

Kızılötesi ışığa duyarlı olan film.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Bitmap: Bir görüntü bilgisinin bit ile tek tek kayıt edilme metodudur. Bit ile kaydı yapılan bir çok resim formatı vardır. "bmp", "pict", "tiff", "pcx", "gif" gibi….

    ISO: 1- Filmlerin duyarlılığı ile ilgili standartları belirleyen International Standarts Organization'ın kısaltmasıdır. ISO, ASA (American Standarts Association) teriminin yerini almıştır. (International Standard Organisation - Uluslararası Standartlar Organizasyonu) 2- Bir filmin ışığa duyarlılığını gösteren numara serisidir. Kural olarak duyarlılık 25 ile 1600 ISO arasında değişmektedir. Örneğin 200 ISO bir film, 100 ISO bir filmin iki katı hassastır ve bu da ışığa iki kat daha duyarlı olduğu anlamına gelir. 50 ISO bir film ise 100 ISO filmin yarı hızında olduğu gibi ışığa hassasiyeti de yarısı kadardır.

    DC (Direct current): Doğru akım demektir. Dijital fotoğraf makinelerinin adaptörleri düşük voltajlı akımla çalışır.

    Örtücü Hızı: Filmin pozlandırılma süresidir ve ölçüsü saniyedir. Yüksek örtücü hızları, makinenin sarsıntısı veya fotoğraf objesinin hareketi nedeniyle oluşabilecek görüntü bozulmalarını ortadan kaldırarak temiz bir sonuç alınmasını sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü