Eğitim Sitesi

Kızıl Elma Nedir? Kızıl Elma Hakkında Kısaca Bilgi

Kızıl Elma Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kızıl Elma:

Eski Türklerde varılması gereken yüce hedef. Bütün Türklerin bir araya toplanması ülküsü. Yeryüzünde bütün Türklerin birleşip kuracakları yeri belirsiz ülke. Osmanlı Türkleri tarafından Roma'ya da (hedef seçildiği için) bu ad verilmiştir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Zaman: Yaşanılan hayatın, yapılan hareketin ölçüsüdür. Hayatın içinde geçen süredir. Bir işin, bir oluşun içinde geçtiği, geçeceği veya geçmekte olduğu süreye zaman denir. Zaman içerisinde yaşanılan gelişmelerin büyük dilimlerden küçüğe doğru (yıl, ay, gün, saat) bölünmesi takvimlerin ortaya çıkmasını sağlamıştır.

    Hadis: Hz Muhammet'in sözlerine ve davranışlarına ilişkin olan bilgilerdir. İslam inanışında Kuran'dan sonraki en önemli bilgi kaynağıdır.

    Aşar (Onda Birler): 1- İslam devletlerinde, Müslüman reayadan elde ettikleri tarımsal ürün üzerinden toplanan onda bir oranındaki vergidir. 2- Müslüman olanların toprak ürünlerinden hazine giderleri için onda bir oranında alınan vergi.

    Boğazlar Sorunu: İstanbul ve Çanakkale Boğazlarının stratejik askerî önemi nedeniyle hem Osmanlı Devleti’ni hedef alan, hem de Avrupa ülkelerinin kendi aralarında çekişmelere yol açan sorundur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü