Eğitim Sitesi

Kıyı Kenar Çizgisi Nedir? Kıyı Kenar Çizgisi Hakkında Kısaca Bilgi

Kıyı Kenar Çizgisi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Kıyı Kenar Çizgisi:

Deniz, tabii ve suni göl ve akarsularda kıyı çizgisinden sonra bunların tamamlayıcısı olarak kara yönünde devam eden su hareketlerinin oluşturduğu kumluk, çalılık, taşlık, sazlık ve bataklık alanların doğal sınırıdır.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kıyı Kenar Çizgisi:

Deniz, tabiî ve sunî göl ve akarsuların alçak — basık kıyı özelliği gösteren kesimlerinde, kıyı çizgisinden sonraki kara yönünde su hareketlerinin oluşturduğu, kumsal ve kıyı kumullarından oluşan kumluk, çakıllık, kayalık, taşlık, sazlık, bataklık ve benzeri alanların doğal sınırı; dar-yüksek kıyı özelliği gösteren kesimlerinde ise, şev ya da falezin üst sınırı.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Kıyı Kenar Çizgisi:

Deniz, tabii ve suni göller ve akarsularda, kıyı çizgisinden sonraki kara yönünde su hareketlerinin oluşturduğu kumluk, çakıllık, kayalık, taşlık, sazlık, bataklık ve benzeri alanların doğal sınırıdır. Kıyı kenar çizgisi tespit komisyonu valiliklerce kamu görevlileri arasından jeoloji, harita, ziraat, inşaat mühendisleri ile mimar veya şehir plancısından oluşturulur.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Hijyen: Sağlığı korumak ve devam ettirmek için yapılan temizlik ve bakım işlemlerinin tümü, sağlık bilimi.

    Dünya Vatandaşı: Herhangi bir devletin uyruğunda olmayan kişi.

    Free From Particular Average (FPA): Dış ticari satış sözleşmelerinde yer alan bir terim. Kısmi hasarın hariç tutulduğu bir anlaşma biçimi.

    Müşteri Başına Ortalama Harcama: Müşteri başına ortalama harcama servis yapılan yemek sayısı ile bu servisten elde edilen restoran yiyecek ve içecek gelirinin oranlanmasıyla bulunur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü