Eğitim Sitesi

Kıyı Çizgisi Nedir? Kıyı Çizgisi Hakkında Kısaca Bilgi

Kıyı Çizgisi Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kıyı Çizgisi:

Deniz, tabiî ve sunî göl ve akarsularda, taşkın durumları dışında, suyun kara parçasına değdiği noktaların birleşmesinden oluşan meteorolojik olaylara göre değişen doğal çizgi.

 

Coğrafya Terimi Olarak Kıyı Çizgisi:

Denizle karanın birleştiği çizgi (0 metre izohipsi).

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Kıyı Çizgisi:

Deniz, tabii ve suni göl ve akarsularda taşkın durumları dışında suyun karaya değdiği noktaların birleşmesinden oluşan çizgidir.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Muhasebe Birimi: Kapsama dahil kamu idarelerine ait, gelir ve alacakların tahsili, gider ve borçların hak sahiplerine ödenmesi, para ve parayla ifade edilebilen değerler ile emanetlerin alınması, saklanması, ilgililere verilmesi, gönderilmesi ve diğer tüm mali işlemlerin kayıtlarının yapılması ve raporlanmasına ilişkin muhasebe hizmetlerinin yapıldığı birim.

    Kamu Giderleri: Geniş anlamda, devlet ve diğer kamu kuruluşlarının bütçe ödemeleri ile Kamu İktisadi Teşebbüsler (KİT), sosyal sigorta ödemeleri, vergi muaflık ve istisnaları ve özel kişilere yapılan teşvikleri de içerir. Dar anlamda da kamu hizmetlerinin bedeli olarak, devlet ve diğer kamu tüzelkişilerinin (belediye, il özel idaresi gibi) yaptıkları ödemeler.

    Muhtar: Köy veya mahallenin yasalarla belirtilmiş işlerini yürütmek için o köy veya mahallede oturanların seçtikleri kimseler.

    Beyan: Bildiri, Bildirmek.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü