Eğitim Sitesi

Kıyı Bankaları Nedir? Kıyı Bankaları Hakkında Kısaca Bilgi

Kıyı Bankaları Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Kıyı Bankaları:

Denetimin ve vergilendirmenin asgarî düzeyde olduğu yerlerde, konvertibl paralar üzerinden işlem yaparak, çok uluslu şirketlere ve uluslararası girişimlere hizmet veren bankalar.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Kısa Pozisyon: Yatırım saikiyle, gelecekte fiyat düşüşü olacağı beklentisiyle, belirli bir an itibariyle sahip olunmayan finansal araçların satılması durumunu ifade eder (Bir finansal aracın satılması anlamında kullanıldığı durumlar da mevcuttur).

    Tüketici Eğilim Anketi: Tüketicilerin kişisel mali durumları ile genel ekonomiye ilişkin mevcut durum değerlendirmeleri ve gelecek dönem beklentileri ve yakın gelecekteki harcama ve tasarruf eğilimlerinin ölçülmesi amacıyla aylık olarak uygulanan bir ankettir. (Consumer Tendency Survey)

    Stagflasyon: 1- Bir ekonomide üretimin düştüğü ya da en azından artmadığı bir ortamda enflasyon yükseldiği zaman meydana gelen durumu ifade etmektedir. 2- Sürekli enflasyonun ve ticarette durgunluğun bir arada yaşandığı ekonomik durum.

    Hesap: Ticarî işlemlerin belirlenmesi ve izlenmesinde kullanılan, parasal işlemlerin azalış veya artışlarının yazıldığı çizelge.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü