Eğitim Sitesi

Kırpıştırma Yöntemi Nedir? Kırpıştırma Yöntemi Hakkında Kısaca Bilgi

Kırpıştırma Yöntemi Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Kırpıştırma Yöntemi:

Fotoğraf çiftleri ile üç boyutlu görüşüm oluşturulması için, fotoğrafları ekranda sıra ile görüntülenmesi, bu görüntüleme ile senkronize bir gözetleme sistemi yardımı üç boyutlu görüşüm oluşturulmasını sağlayan yöntem, senkronize gözlükler yöntemi.

 

    Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri

    Yer Bağlantılama: Yer kontrol noktaları yardımı ile uydu görüntüleri üzerinde projeksiyon koordinat çizgilerinin çizilmesi.

    Pankromatik Görüntü: Görünür bölge ve yakın kızılötesi bölgesinin tamamını ya da bir kısmını içeren spektral aralıkta elde edilen siyah-beyaz görüntü, siyah-beyaz görüntü. Pankromatik görüntü (Panchromatic imagery); elektromanyetik spektrumun geniş bir bölümünden yansıyan enerjiyi ölçebilen algılayıcılar tarafından elde edilir. Bu bölümlere genellikle bant adı verilir. Halihazırdaki bir çok pankromatik algılayıcılar(sensörler) için bu tek bant genellikle spektrumun görünen (visible) ile yakın kızılötesi(near-infrared) bölümünü kapsamaktadır. Pankromatik veriler siyah-beyaz görüntü olarak oluşturulurlar.

    Ortofoto: Hava fotoğraflarının eğiklik dönüklük ve yükseklik farklarından ileri gelen hataları giderilmiş ve ölçeklendirilerek oluşturulmuş, geometrik olarak harita gibi olan fatoğrafik ürün.

    Sayısal Görüntü: Sayısal kameralar, tarayıcılar vb. kayıt yapan algılayıcıların sağladıkları doğal görünümler ya da yapay fotoğraf ve benzeri ürün.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Haritacılık (Kartografya) Terimleri Sözlüğü