Eğitim Sitesi

Kiril Alfabesi Nedir? Kiril Alfabesi Hakkında Kısaca Bilgi

Kiril Alfabesi Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kiril Alfabesi:

Ortodoks Kilisesine bağlı Slav halkları için IX. yüzyılda Rum din adamlarının oluşturup, geliştirdiği bir tür alfabedir. Günümüzde Rusça, Sırpça ve Bulgarca ile birlikte eski Sovyetler Birliğinden ayrılan devletlerin çoğunda bu alfabe kullanılmaktadır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    İttifak (Bağlaşma) Devletleri: 1883 Yılında Almanya, Avusturya-Macaristan ve İtalya tarafından oluşturulan, tarihin ilk emperyalist devletler bloğudur. Diğer emperyalist devletlerin ellerindeki sömürgelere göz diken bu devletler I. Dünya Savaşını başlatmışlardır. Savaş başladığında İtalya Anlaşma Devletleri safına geçerken, Osmanlı Devleti ve Bulgaristan bu blok içinde yer almıştır. I. Dünya Savaş'ndan yenik çıkmışlardır.

    İğ: Ağaçtan yapılmış, pamuk, yün ve benzeri şeyleri eğirmekte kullanılan, ortası şişkin, iki ucu sivri bir araç.

    Kültür (Ekin): İnsanlar yaşamlarını sürdürebilmek için doğayı değiştirmek zorundadırlar. İşte insanın doğayı değiştirirken aldığı her türlü durum, ürettiği her türlü mal, edindiği her türlü duygu, düşünce, bilgi, deneyim ve inanç kültürdür.

    Fıkıh: İslam hukukudur ve dünya işleri yanında, dinsel görevleri de içine alır. Hanefi Mezhebine göre dört kaynağı vardır. Bunlar: 1. Kitap; Kur'an-ı Kerimdir. 2. Sünnet; Hz. Muhammet'in söz ve davranışlarıdır. 3. İcma; İslam fakihlerinin (fıkıh bilginleri) bir sorun üzerinde görüş birliğine varmalarıdır. 4. Kıyas; Bir hükmün, nitelik ve koşul bakımından ona benzeyen fakat hakkında hüküm bulunmayan başka bir olaya uygulanmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü