Eğitim Sitesi

Kınacı-97 Nedir? Kınacı-97 Hakkında Kısaca Bilgi

Kınacı-97 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Kınacı-97:

Bitki boyu uzun, başaklar beyaz renkli, kılçıklı, daneler yuvarlakça ve kırmızıdır. 1000 tane ağırlığı 38-40 gramdır. Kışlık, soğuğa dayanımı iyi, kurağa ise hassastır. Yapay ve doğal koşullarda sarı ve kahverengi pasa dayanıklı kırmızı yarı sert ekmeklik buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Ege-88: Sap uzunluğu 90-100 cm, kılçıkları siyah, dane amber renkli, eliptik şekilde, 1000 tane ağırlığı 45-48 gr'dır. Kışa ve kurağa mukavemeti orta, yatmaya karşı mukavim olup, erkenci bir çeşittir. Sürmeye karşı mukavim olup, rastık, sarı pas, kara pas ve kahverengi paslara orta hassas makarnalık buğday çeşidi.

    Kirik: Başağı tüylü ve kılçıksızdır. Daneleri beyaz renklidir. Ekmeklik sert buğday olup ekmeklik kalitesi iyidir. Kışlık ve yazlık ekilebilir. Özellikleri Köse buğdayına benzer.

    Biyolojik Mücadele: Parazitoit, predatör veya hastalık etmenleri, zararlı organizmalarla beslenerek veya onlara zarar vererek popülâsyonlarını düşürürler. İşte bu gibi etmenlerin, yapay yollarla şiddetlendirerek böcek savaşında kullanılmasına biyolojik mücadele denir.

    Yemlik Arpa: Özellikleri yönüyle alım bareminin sınırları dışında kalıp satın alma şartlarına uyan arpa.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü