Eğitim Sitesi

Keyword Density Nedir? Keyword Density Hakkında Kısaca Bilgi

Keyword Density Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Keyword Density:

Anahtar kelime yoğunluğu. Bir sayfa içinde konuyla alakalı bir anahtar kelimenin tekrar sayısının sayfadaki kelime sayısına oranı. Mesela 100 kelimelik bir içerikte seo kelimesinin 5 defa kullanılması bize %5'lik bir anahtar kelime yoğunluğu verir.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    İnvisible-Hidden Text: Sayfanın belirgin olmayan yerlerine arkaplan rengiyle aynı renk anahtar kelime yerleştirme. Ziyaretçilere görünmeyip, arama motoru örümcekleri tarafından okunabilir. Black-hat seo yöntemidir.

    Açık Dizin Projesi (ODP): Dünyanın gönüllü çalışmaya dayalı en büyük web dizinidir (Büyük bir ölçek halinde toplanan ve kategorize edilmiş internet bağlantıları listesi).

    Meta Tag: Bilgi etiketleri. Sitenin giriş kısmındaki header etiketinde yer alan, arama motorlarına bilgi veren ve web'in ilk zamanlarında web sitesinin arama sonuçlarında çıkmasında hemen hemen tek etken olan etiketlerdir. Title, description, keywords, robots, refresh gibi özellikleri vardır.

    Cost-Per-Click (CPC): Tıklama başına ücret. Reklam verenin yayınladığı reklamlara tıklanıp ziyaretçilerin kendi sitesine gelmesiyle oluşan ücret. Bu sistemi kullanan reklam firmalarında gösterime değil tıklamaya ücret ödersiniz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü