Eğitim Sitesi

Keskinlik Nedir? Keskinlik Hakkında Kısaca Bilgi

Keskinlik Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Keskinlik:

Görüntü keskinliğinin ölçüsüdür. Görüntüyü oluşturan yoğunluk bölgelerindeki sınırların eğim açısının darlığı görüntünün kesinlik derecesini belirler. Bu açı büyüdükçe görüntü keskinliğe kaybolur. (acutance / akütans)

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    GIF: 1- Küçük boyutları nedeniyle internet üzerinde çok sık kullanılan bir dijital dosya türüdür. Ancak zayıf renk paleti ve sıkıştırıldığında renk verilerinin kaybolması nedeniyle fotoğraf için uygun bir dosya türü değildir. 2- Yaygın dijital görüntü formatlarından biridir. Ancak dijital fotoğrafçılık alanında pek tercih edilmez.

    Fotoflue: Fotoğraf filmlerinin yıkanmasından sonra en son aşamada suya damlatılarak film üzerinde kireç vb. lekelerin oluşmasını önleyen sıvı kimyasal madde.

    RAM (Random Access Memory): Bir bilgisayarın en genel hafıza tipidir ki bilgisayar işlemcisi (CPU) bu hafıza ile bilgisayarda açılmış ve kullanılan program ya da yazılım için bir yer tutarak işlem yapılabilmesine olanak sağlar. Buna göre ne kadar RAM o kadar fazla işlem ya da fazla program ile aynı anda çalışabilme imkanı demektir.

    Kanama: Yazdırıldığında sayfanın dışına taşan bir fotoğraf veya çizgi. / Destek materyalinin liflerinin içinde yayılmış mürekkep.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü