Eğitim Sitesi

Keşif (Casus) Uyduları Nedir? Keşif (Casus) Uyduları Hakkında Kısaca Bilgi

Keşif (Casus) Uyduları Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Keşif (Casus) Uyduları:

Keşif (casus) uydulardaki gibi bazı uyduların kamuoyuna yönelik kullanımı sınırlıdır. Keşif uyduları diğer ülkeleri gözetlemek ve bu ülkelerdeki askerî aktiviteler ile ilgili bilgi toplamak amacıyla kullanılır. Casus uydular bir ülke üzerinden geçerken o ülkeye ait radyo ve radar iletişimini kaydeder. Bu uydular savaş başlığıyla donatılıp alçak Dünya yörüngesi üzerine oturtularak yeryüzündeki mevcut hedeflere karşı yörüngesel bir silah olarak kullanılabilir. Bununla beraber uydular fırlatılan füzeyi ya da uzayda meydana gelen bir nükleer patlamayı da algılayabilir.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Azimut: Bir gök cisminden geçen düşey daire ile gözlem noktası meridyen dairesi arasındaki açı. Çevren düzleminde güney noktasından başlayarak saat ibresi yönünde ölçülür.

    Uzanım Açısı: Uzanım. Bir gök cisminin gökyüzünde Güneşe olan açısal uzaklığı.

    Kütlesel Çekim: Doğanın temel kuvvetlerinden biri, tüm maddeler arasında var olan bir kuvvet. Bu kuvvet manyetik, elektriksel, elektromanyetik ve çekirdek içinde etkin olan nükleer kuvvetlerden daha zayıf olup, maddenin iç yapısında rol oynamaz. İki cismin kütleleriyle doğru aralarındaki uzaklığın karesiyle ters orantılıdır.

    Tayf Sınıflaması: Yıldızları, tayflarında görülen görünüş ve özelliklerine göre sınıflara ayırma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü