Eğitim Sitesi

Kerevet Nedir? Kerevet Hakkında Kısaca Bilgi

Kerevet Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kerevet:

Üzerine şilte serilerek, yatmaya veya oturmaya yarıyan ahşap seki.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Yeşil Çatılar: Çatıların üzerlerinde bitki yetişecek şekilde tasarlanması ile oluşan ekolojik çatı kaplama sistemleridir. Yeşil çatılarda temel katmanlar : ( Yukarıdan aşağıya doğru) Bitkiler, Bitki taşıyıcı tabaka, Drenaj ve filtre tabakası, Mekanik etkilere karşı koruyucu ve nem tutucu tabaka, Su yalıtımı + kök tutucu tabaka, Çatı taşıyıcı yapısı. Seyrek dokulu (ekstensif) yeşillendirme: Ekstensif yeşillendirme ile hafif çatı bahçeleri elde edilir, Kullanılan malzeme ve yöntemlerle çatıya gelen yük 80-100 kg/m2 civarındadır. Sık dokulu (intensif) yeşillendirme: İntensif yeşillendirme, çim, yüksek çalı ve bitkiler ve birçok ağaç türünün yetiştirilebilmesi için kullanılır. Çatıya verdiği yük 300-400 kg/m2'den başladığı için taşıyıcı elemanların tasarımı aşamasında yeşil çatı uygulaması mutlaka hesaba katılmalıdır.

    İncelik Modülü: Agrega gradasyon özelliği hakkında bilgi saglayan ampirik bir sayısal değerdir. İncelik modülü = Elek üzerinde kalan agreganın yığışımlı yüzdesi / 100

    Termal: Isısal, ısıl.

    Lento: Üzerlerine gelen yükleri taşıyabilmek için kapı, pencere vb. açıklıklarının üst başlarına konan ahşap, çelik ya da betonarme kiriş.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü