Eğitim Sitesi

Kaynama Nedir? Kaynama Hakkında Kısaca Bilgi

Kaynama Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Kaynama:

1-Bir sıvı maddenin belli bir sıcaklıkta her yerinden kabarcıklar çıkararak hızla buharlaşması.

2-Sıvının buhar basıncının atmosfer basıncına eşit olması hâli.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Kaynama:

Bir maddenin sıvı halden gaz hale geçmesine kaynama, kaynamanın meydana geldiği sıcaklığa kaynama sıcaklığı denir. Kaynama ile buharlaşma aynı şey değildir. Buharlaşma her sıcaklıkta olurken kaynama belirli bir sıcaklıkta olur. Kaynama buharlaşmanın en yoğun olduğu andır.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Etüv: İçinde belirli bir sıcaklık elde edilerek kurutma, mikrop üretme ve dezenfekte veya sterilizasyon gibi gâyelerle kullanılan alete etüv denilir. Cihazlar iki kat saçtan olup, hava geçirmez bir de kapağı vardır. Kurutma ve nem alma gibi fizikî hâdiseler yanında bâzı kimyevî reaksiyonlar için lüzumlu yüksek sıcaklık derecelerini elde etmek için de etüvlerden faydalanılır. Mikrop üretmek için laboratuvarlarda kullanılan etüvler, gelişmeleri belirli bir sıcaklığı icâbettiren mikroplara müsâit sıcaklık şartları sağlamada kullanılır.

    Mor ötesi ışınlar: Dalga boyu 10-8 m ile 10-10 m arasında olan yüksek enerjili dalgalar.

    Maddenin Ortak Özellikleri: Kütle, hacim, eylemsizlik ve tanecikli yapı maddenin ortak özellikleridir.

    Fraksiyonlu Distilasyon: Bir karışımdaki kaynama noktaları birbirine çok yakın maddelerin farksiyon başlığı kullanılarak ayrıştırılması (saflaştırılması) olayına fraksiyonlu distilasyon denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü