Eğitim Sitesi

Kaynakça Nedir? Kaynakça Hakkında Kısaca Bilgi

Kaynakça Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kaynakça:

Yararlandığımız kaynakların adını belirtmemizdir.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Kaynakça:

Araştırmalar sırasında faydalanılan eserin, makalenin, derginin vb. künyesinin meydana getirilen yazılı raporda belirtildiği şekle denir.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Devşirme Usulü: Kapıkulu ocakları kurulduktan sonra bu ocaklara sürekli bir kaynak bulmak amacıyla devşirme usulü oluşturuldu. Buna göre özellikle Balkanlar'da yaşayan Hristiyan ailelerin çocukları ailelerinden alınarak İslam dinini, Türkçe'yi ve Türk gelenek ve göreneklerini öğrenmek üzere Türk ailelerinin yanına gönderilirdi. Tek çocuklu ailelerin çocukları alınmazdı. Daha sonra bu çocuklar Acemi Oğlanlar ocağına gönderilirlerdi.

    Genelleme: Belirli bir küme ya da sınıfın sınırlı bir parçasından edinilen yaşantılara dayanarak tümü üzerinde ileri sürülen yargı. Olgu ve kavramlardan daha kapsamlı bilgiler elde etmektir. Olguya bağlı kalmakla şartı ilke daha geniş yorumlar ortaya koyabilmektir. Birbiriyle ilişkili olgulardan yola çıkarak genellemelere ulaşılabilir. Örneğin: Her biri olgu olan; - Su içinde bulunduğu kabın şeklini alır. - Zeytinyağı içinde bulunduğu kabın şeklini alır - Süt içinde bulunduğu kabın şeklini alır. Bu cümlelerden şöyle bir genellemeye ulaşabiliriz: "Bütün sıvılar içinde bulundukları kabın şeklini alırlar."

    Deniz: Okyanusların karalar içerisine giren kollarına deniz denir.

    İş Gücü: 1. Bir ülkede yaşayan kişilerden üretime katılan, üretimde bulunanlardan sağlanan güç. 2. Bir insanın yararlı şeyler üretmek için harekete geçirmek zorunda olduğu fiziksel ve düşünsel yetilerinin tümü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü