Eğitim Sitesi

Katalog Nedir? Katalog Hakkında Kısaca Bilgi

Katalog Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Katalog:

Kitaplıktaki yayınları veya belli bir daldaki gereçleri nitelikleri bakımından tanıtmak ve arandıklarında bulunmalarını sağlamak için yer numaralarını belirterek hazırlanmış kitap, defter veya fişten oluşan bütün, fihrist.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Katalog:

1- Kitaplıktaki kitapları ya da belli bir daldaki gereçleri nitelikleri bakımından tanıtmak, arandıklarında bulunmalarını sağlamak amacıyla yer numaraları belirtilerek hazırlanmış kitap, defter ya da fişler toplamı.

2- Çeşitli kurum veya kuruluşların ürünlerini tanıtan, gösteren liste, kitap, fihrist.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Menü: Kelime olarak menü, "ayrıntılar" olarak tanımlanır. Menü satışa sunulacak yiyecek türlerinin ve fiyatlarının saptanıp sıralanmasııdır. Esas olarak iki tür menü vardır. Birincisi tüm öğünü ve fiks fiyatlı bir kaç yemeği gösteren tabldot (table d'hot)'tur. İkincisi her maddenin ayrı ayrı fiyatlandırıldığı alakar (Ala carte)'dır. Her iki türün Carte du jour, Basit alakart veya tercihli menü (selecktive menu) gibi çeşitli şekillerde bileşimleri de vardır.

    Kulaktan Kulağa Reklâm: Tüketicilerin olumlu izlenimlerini anlatmaları yoluyla, ürün ve hizmetlere talebin artması.

    Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) Harcamaları: Temel, uygulamalı araştırma ve geliştirme gibi faaliyetlere yapılan harcamalar.

    Full Complimentary: Konaklama ile birlikte misafirin ekstra harcamalarının (telefon, çamaşırhane, doktor...) tamamının otel tarafından karşılanmasıdır. Misafirin otel içinde hiçbir harcamaya ücret ödememesidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü