Eğitim Sitesi

Kast Ajansı Nedir? Kast Ajansı Hakkında Kısaca Bilgi

Kast Ajansı Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Kast Ajansı:

Bünyesinde bulundurduğu oyuncuları ve/veya figüranları, televizyon, sinema, tiyatro vb. projeler için, işveren kurum/kuruluşların talebi üzerine, bu kurum/kuruluşların görevlendirdiği kişilere tanıtmak amacıyla, tanıtım dosyalarını hazırlayan, sunan ve işe ilişkin finansal ve hukuksal süreçlerin yürütülmesini sağlayan kurumlar.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Kast Ajansı:

Bünyesinde bulundurduğu/temsil ettiği dansçıları, televizyon, sinema, tiyatro vb. projeler için, işveren kurum/kuruluşların talebi üzerine, bu kurum/kuruluşların görevlendirdiği kişilere tanıtmak amacıyla, oyuncuların portfolyolarını hazırlayan, sunan ve istendiği takdir de bu oyuncuları deneme çekimine gönderen, işe ilişkin finansal ve hukuksal süreçlerin yürütülmesini sağlayan kurumlar.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Sahne: 1. Zamanın, mekanın ve diğer öğelerin (oyuncu, gün bölümü, ışık vs.) süreklilik gösterdiği, yaşamın bize sunduğu somut zamanı andıran bir birim. 2. Gösterim metninin bölümlerinden her birini ve/veya performans sergilenmesi için ayrılmış alan.

    Haber Başlığı: Okuyucunun ilgisini habere çekebilecek nitelikte birkaç kelimeden veya tamlamadan oluşan ana başlık.

    Haber Öğeleri: Bir haberde mutlaka bulunması gereken 5N1K sorularının cevapları ile haberin gerçeklik, doğruluk, yenilik/güncellik, anlaşılırlık, ilginçlik, önemlilik, geçerlilik ve nadirlik gibi niteliklerinin bütünü.

    Görüntü Mikseri (Resim Mikseri): Çeşitli kaynaklardan gelen görüntü, resim, KJ çıktısı gibi girdilerin arka arkaya, eş zamanlı, kurgulu olarak kaydının yapılmasını veya gösterilmesini sağlamak için kullanılan cihaz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü