Eğitim Sitesi

Karşılaştırma Zarfları Nedir? Karşılaştırma Zarfları Hakkında Kısaca Bilgi

Karşılaştırma Zarfları Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Karşılaştırma Zarfları:

Bir fiilin, sıfatın veya zarfın derecesini belirten zarf. Bu derecelendirme, sıfatlarda olduğu gibi "eşitlik", "üstünlük" ve "en üstünlük" şeklinde üç derece üzerinde gösterilir. Eşitlik derecesi gibi, kadar, denli edatlarıyla, üstünlük daha, en üstünlük en kelimeleriyle yapılır.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Sesteş (Eş Sesli) Sözcükler: Yazılışları ve okunuşları aynı olduğu halde, anlamları tamamen farklı olan sözcüklere "sesteş" sözcükler denir. Örnek : Yüzünde kan lekesi vardı. - Sen hala onun söylediklerine kan. Ay'a bu ay yeni bir uzay aracı gönderilecekmiş. - Yüzünü asma, öbür sınavda yüz alırsın. Gül sen, gülün olayım. - Köyün ortasından geçen çay, çay bahçelerini suluyor.

    Karşıt Anlamlı Sözcükler: Nesne, durum, görev, iş, hareket bakımından birbirine karşıt (zıt) kavramları karşılayan sözcüklere denir. - Küçük çocuk, büyük adamında yanında geziyor.(küçük-büyük) - Uzun kalem kullandıkça kısaldı. (uzun-kısa) - Güzel kızla evlenmek varken, gitti çirkin kızla evlendi. (güzel-çirkin)

    Panel: Bir konunun dinleyiciler önünde, sohbet havası içinde birkaç kişi tarafından tartışılmasına panel denir. Amaç karar vermekten çok, bir meseleyi çeşitli yönleriyle aydınlatmak, çeşitli görüşleri, eğilimleri ortaya çıkarmaktır.

    Jest: İletişimdeki el kol hareketleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü