Eğitim Sitesi

Kare Nedir? Kare Hakkında Kısaca Bilgi

Kare Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Kare:

Film üzerindeki her bir görüntüyü, objektiften vizöre yansıyan görüntünün alan sınırı.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Kare:

Kenarları ve açıları eşit olan dörtgene denir. Bir açısının ölçüsü 90° olan eşkenar dörtgendir. Karşılıklı kenarları paraleldir. Dört kenarının uzunlukları eşittir. Açıları birbirine eşit ve 90 ar derecedir. Karenin alanı iki kenar uzunluğunun çarpımına eşittir.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kare:

Kenarları ve açıları birbirine eşit dörtgen.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Buffer: Her hangi bir hafıza alanında geçici bir kayıt alanının oluşumudur. Mesela internetten TV seyretmek ya da radyo dinlemek istediğinizde gelen veriyi bilgisayar hafızası önce kaydeder sonra kaydettiklerini size ulaştırmaya başlar, arada kesiklik olmaması için sürekli olarak hafızada bir yere gelen veri kaydedilerek işlemin sürekliliği sağlanmış olur.

    NEF: Nikon D1 pro modelinde kullanılan bir RAW resim dosya formatıdır.

    Vidalı Objektif Bağlantısı: Değişebilir objektifler sistemine sahip fotoğraf makinelerinde objektif ile gövdeyi vida sistemi ile kenetleyen bağlantı. (screw mount)

    Memory Stick: 1- Kısaca MS olarak bilinen ve Sony tarafından Sony ürünlerinde kullanılan bu bellek kartı, şu an piyasada üç farklı popüler biçimde bulunabiliyor. Fotoğraf makinelerinde biraz daha büyük olan Memory Stick Duo ve Memory Stick PRO Duo tercih edilirken cep telefonlarında M2 olarak kısaltılan Memory Stick Micro tercih ediliyor. 2- Sony'nin oluşturduğu bir hafıza teknolojisidir. Sadece Sony ürünlerinde kullanılmaktadır. 4 ila 128 MB arasında bir hafıza büyüklüğüne sahiptir ki bu zamanla değişebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü