Eğitim Sitesi

Karbondioksit Nedir? Karbondioksit Hakkında Kısaca Bilgi

Karbondioksit Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Karbondioksit:

Yakıtın yanması sonucu meydana gelen gazdır.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Karbondioksit:

Hem doğal yollardan oluşan hem de fosil yakıtların ve biyokütlenin yakılması, arazi kullanımı değişiklikleri, çimento üretimi ve sanayi süreçleri gibi insan etkinlikleri sonucunda üretilen bir sera gazı. CO2, Yerküre'nin ışınım dengesini etkileyen en önemli insan kaynaklı sera gazıdır. CO2, öteki sera gazlarının ışınımsal denge ve buna bağlı olarak da iklim üzerindeki etkilerini ölçmek ve nesnel olarak karşılaştırmak için kullanılan referans gazdır. Bu yüzden de, karbondioksitin Küresel Isınma Potansiyeli 1'dir.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Isı kontrol klapesi: Motorun egzoz manifoldunda ısıyla çalışan termostatik bir supaptır. Motorun sıcaklığına göre emme manifoldunu ısıtır.

    Biyel muylusu: Krankta, biyelin bağlandığı hassas yüzey.

    Kama dişi: Bir mil üzerine ya da delik içine yarık veya kanal şeklinde çevre üzerine açılmış dişlerdir. Kavrama milinin kamalı mili ve üzerine geçen ortası kamalı balatalı disk örnek olarak gösterilebilir. Bunların her ikisi birlikte döner.

    Emme manifoldunun ayarlanması: Emme manifoldunun süper şarj etkisi gösterebilmesi için belli bir uzunlukta ve hacimde yapılmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü