Eğitim Sitesi

Karar Nedir? Karar Hakkında Kısaca Bilgi

Karar Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Karar:

Bir iş veya sorun hakkında düşünülerek verilen kesin yargı.

 

Hukuk Terimi Olarak Karar:

Herhangi bir durum için tartışılarak verilen kesin yargı, hüküm

 

Siyaset Terimi Olarak Karar:

TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilmekle yürürlüğe giren ve Cumhurbaşkanının onayına sunulmayan yasama işlemleridir. TBMM içtüzük değişikliği, komisyonlara üye seçimi, yabancı ülkelere asker gönderme gibi kararlar alabilmektedir.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Karar:

Bir konu üzerinde bir kişinin, kendi düşüncelerinden yola çıkarak ulaştığı sonucu ya da bir grubun, bir konu üzerinde görüşüp tartışarak vardığı kesin sonucu yansıtan yazılar.

 

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Karar:

TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilmekle yürürlüğe giren ve Cumhurbaşkanının onayına sunulmayan yasama işlemleridir. TBMM; içtüzük değişikliği, komisyonlara üye seçimi ve yabancı ülkelere asker gönderme gibi kararlar alabilmektedir.

 

    Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri

    Analiz: Çözümleme, tahlil.

    Personel Servis Aracı: Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşu veya özel veya tüzel kişilerin personelini bir akit karşılığı taşıyan şahıs veya şirketlere ait minibüs ve otobüs türündeki ticari araçlardır. Kamu kurum ve kuruluşları ile özel ve tüzel kişilere ait araçların kendi personelini veya yolcusunu taşıma işi bu tanımın kapsamına girmez.

    Üst Geçit: 1- Bir yolun iki yanını, basamaklarla yükseltilmiş bir bağlantı ile birleştiren ve yayaların yoldaki taşıtlarla karşılaşmaksızın karşıdan karşıya geçmelerini sağlayan geçit. 2- Trafik akışını kesmemek için bir yolun üstünden geçirilen köprü biçiminde yol. 3- Karayolunun diğer bir karayolu veya demiryolunu üstten geçmesini sağlayan yapıya üst geçit denir.

    Doku: Bir vücudun veya bir organın yapı ögelerinden birini oluşturan hücreler bütünü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü