Eğitim Sitesi

Karakteristik Eğri Nedir? Karakteristik Eğri Hakkında Kısaca Bilgi

Karakteristik Eğri Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Karakteristik Eğri:

Işığa karşı duyarlı malzemelerin bir anlamda verimlilik grafiğidir. Bu malzemelerin pozlama, yoğunluk, duyarlılık, kontrast gibi konulardaki özelliklerini ortaya koyar. (characteristic curve)

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Otomatik Ölçüm: Fotoğraf makinesinin bu otomatik fonksiyonu ile sistem pozlama süresi ile diyafram açıklığı değerlerinin en uygun bileşimini belirlemektedir.

    Görüş Açısı: 1- Bir objektifin pozlama yaptığı ortamdaki alanın büyüklüğünü simgeler. Bu alan, çekim yapılan nesnenin objektife olan uzaklığına bağlı olarak değişmekle birlikte aynı zamanda kullanılan lense de bağlıdır. Zoom yapılınca görüş açısı daralır. 2- Bir objektifin film üzerine düşürdüğü görüntünün kullanılabilir bölümünü "görebilen" geniş görüş açısı.

    Tele Metreli Makineler: Görüntünün film düzlemi üzerine aktarıldığı objektiften ayrı olarak, gözün görüntüyü yakalaması için farklı bir basit merceğin kullanıldığı makinelerdir. Tek mercekli refleks makinelere göre, film düzlemi üzerindeki görüntü ile gözün gördüğü görüntü arasında farklılık (paralaks hatası) olması nedeniyle dezavantajlıdırlar.

    Objektiften Ölçüm: Yeni kuşak fotoğraf makinelerinin çoğu ışık ölçümünü objektifin içinden gelen ışık şiddetine göre ölçer. Bu sisteme TTL denmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü