Eğitim Sitesi

Kaplama Altı Tahtası Nedir? Kaplama Altı Tahtası Hakkında Kısaca Bilgi

Kaplama Altı Tahtası Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kaplama Altı Tahtası:

Eğimli çatılarda, çatı kaplamasının altında yer alan ve kaplamanın oturtulduğu tahtadır. Bu tahta kaplama, kendisine dik doğrultudaki mertekler üzerine oturtulur, kalınlığı 2,0-2,5 cm; genişliği de yaklaşık 20 cm'dir. Kaplama tahtaları 45 - 50 cm eksen aralıklı olarak tespit edilmiş ve eğilmeye çalışan mertekler üzerine tespit edilirler.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Fonksiyonalizm: Bir binanın veya eşyanın her şeyden önce işlevlere çok iyi yanıt vermesi kaygısından giderek tasarlanıp geliştirilmesini sağlayan öğreti, işlevcilik.

    Mafsal: Eklem, Birbirine bağlanmış parçaların her yönden dönmesini sağlayan bağlantı ögesi.

    Yün Halı: Yün halı tamamen sağlıklı ve konforlu bir yaşam ortamı sağlar, kullandıkça renkleri parlayan ve güzelleşen, koku yapmayan, canlı tabii bir elyaftan üretilen bir halıdır. Yün elyafı, aşınmaya karşı son derece dayanıklıdır. Yün halının, ateş karşısında tutuşma hızı diğer halılara (akrilik, polipropilen ve diğerleri) nazaran daha düşüktür, alev almaz. Fazla nemi alır, gerektiğinde geri verir. Yün halı, serili oldukları kapalı yerlerde havanın kurumasını bir oranda önleyerek regülatör görevi yapar. Yün halı, diğerlerine nazaran daha az toz tutar. Ezilmez (ağır cisimlerin yerleri değişince elyaf kendini toplar.) Sentetik halılarda oluşan statik elektriklenmeyi yapmaz, Koku yapmaz, koku barındırmaz.

    Falçata: Maket bıçağı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü