Eğitim Sitesi

Kapalı Yol Nedir? Kapalı Yol Hakkında Kısaca Bilgi

Kapalı Yol Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Kapalı Yol:

Çözümleyici çizelgede aynı yol üzerinde önermenin kendisi ve değilinden oluşan yol.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Mantık Doğrusu: Düşünme bakımından zorunlu olan, çelişmezlik ilkesi gereği çelişiği düşünülemeyen doğruluk.

    Bireycilik (İndividüalizm): 1. Yalnızca tek olanın, bireyin bağımsız gerçekliği olduğunu, gerçekte yalnız bireylerin bulunduğunu, tümel terimlerin gerçeklikte hiçbir karşılığı olmadığını savunan öğreti. 2. Bireylerin yararlarını toplumsal yararlardan daha üstün veya daha önemli sayan öğreti, tutum veya politikaların genel adı. 3. Bütüne, genele değil de, bireye üstünlük tanıyan görüş.

    Yaradancılık (deizm): Tanrı'ya inanmakla birlikte, belli bir dinin dogmalarını ve ilkelerini benimsemeyen; Tanrı'nın evreni yarattıktan sonra onu, kendi başına bıraktığını öne süren öğreti.

    Güçler Ayrılığı İlkesi: Demokrasilerde, kişi hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması amacı ile yasama, yürütme, yargı güçleri ayrı organlarca kullanılır. Demokrasilerde yasama gücünü parlamento, yürütme gücünü hükümet, yargı gücünü bağımsız mahkemeler kullanır. Bu güçler arasındaki ilişkilerin sınırları yasalarca belirlenmiş ve özellikle yasam ve yürütmenin (parlamento ve hükümetin) yargıya müdahalesi olabildiğince azalmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü