Eğitim Sitesi

Kapalı Havza Nedir? Kapalı Havza Hakkında Kısaca Bilgi

Kapalı Havza Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Kapalı Havza:

Sularını denize ulaştıramayan bölge

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Coğrafi Bölge: 1- Taşıdığı belirli Coğrafi özellikleri ile çevresinden ayrılan, kendi içinde benzerlik gösteren en geniş coğrafi birimdir. Coğrafi bölgelerin sınırları belirlenirken doğal koşullar, sosyal ve ekonomik özellikler temel alınır. 2- Coğrafya bakımından kendi içinde ana çizgileriyle benzerlik gösteren ve bu özelliğiyle diğer yerlerden ayrılan alan.

    İklim Kuşakları: Sıcak kuşak iklimleri 1. Ekvatoral iklim 2. Savan iklimi 3. Muson iklimi 4. Tropikal çöl iklimi Ilıman kuşak iklimleri 1. Akdeniz iklimi 2. Ilıman okyanusal iklim 3. Ilıman karasal (step) iklim 4. Sert karasal iklim 5. Orta kuşak çöl iklimi Soğuk kuşak iklimleri 1. Tundra iklimi 2. Kutup iklimi

    Karaların Ortalama Yüksekliği: Karaların ortalama yüksekliği 1000 m dir. Dünya'nın en yüksek yeri deniz seviyesinden 8840 m yükseklikteki Everest Tepesi'dir.

    Kuraklık Sınırı: Bir bölgenin sıcaklık ve nem koşulları tarım ürünlerini, sulamaya duyulan gereksinimi etkilemektedir.Yaz kuraklığının belirgin olduğu bir yerde sulamaya duyulan gereksinim fazladır. Buna kuraklık sınırı denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü