Eğitim Sitesi

Kanalizasyon Harcamalarına Katılma Payı Nedir? Kanalizasyon Harcamalarına Katılma Payı Hakkında Kısaca Bilgi

Kanalizasyon Harcamalarına Katılma Payı Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kanalizasyon Harcamalarına Katılma Payı:

Belediye Gelirleri Kanununa göre, belediyelerce veya belediyelere bağlı müesseselerce, kanunda belirtilen şekilde kanalizasyon tesisi yapılması halinde, gayrimenkullerin sahiplerinden alınan bedel.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Beşeri Sermaye: Eğitim ve sağlık durumu ile teknik ve organizasyona ilişkin bilgi durumu. Kişisel beyin gücüne dayanan üretim kapasitesi.

    Kentleşme: Dar anlamda; kent sayısının ve kentlerde yaşayan nüfusun artması. 1) Çeşitli nedenlerle kırsal kesimlere yönelen göç sonucunda, bir taraftan mevcut kentlerin nüfus ve alan itibarıyla büyümesi, diğer taraftan da köy, kasaba, vb. yerleşim birimlerinin giderek büyümesi sonunda kente dönüşüp, mevcut kent sayısının atmasıdır. Milli gelir ve istihdam yapısında, ağırlığın tarımdan hizmetlere ve sanayiye kayması ile ilgili evrensel ve sayısallaştırılabilir bir süreç. 2) Bazı yoğunluk ve büyüklük değerlerinden başlayarak nüfusun alansal yığılması; kent kültürü olarak tanımlanan bir dizi değer yargısı, davranış ve eğilimin yayılması.

    Toplumsal Dayanışma: Bir toplumsal grubun ya da toplumun üretim yapısı, kurumları ve değerlerinin birbiriyle tutarlı olması durumu.

    Çekme Kat: Bir binanın son katı üzerine yapılan, cepheden geriye çekilmiş kat.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü