Eğitim Sitesi

Kamu Arazisi Nedir? Kamu Arazisi Hakkında Kısaca Bilgi

Kamu Arazisi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Kamu Arazisi:

Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki arazi.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Yatçı: Turist niteliklerine haiz kişilerin, turizm olayı içinde, yat denilen teknelerin kullanılmasıyla rekreasyonel faaliyetlerde bulunarak psikolojik tatmin sağlayacak kişidir.

    Airline (Havayolu): 1- Düzenli bazda toplu hava taşımacılığı yapan taşıyıcı. 2- Planlı hava hizmetleri veren, IATA üyesi olmayıp BSP'ye (bkz. Borçlandırma ve geri ödeme planı) kabul edilmiş olan taşıyıcılar için IATA'nın kullandığı terim.

    No Show: 1- Rezervasyon kesinleşmesine rağmen konaklama tesisine (hiç bilgi verilmeden veya geç bilgi verilerek) gidilmediği veya ulaşım yolu biletinin (hiç bilgi vermeden veya geç bilgi verilerek) kullanılmaması durumunda bedelinin kısmen veya tamamen konaklama veya ulaşım şirketi tarafından talep edilmesi. 2- Müşterinin yer ayırttığı halde otele gelmemesi durumunda oda fiyatının tazmin edilmesi; Kullanılmamış ve iptal edilmemiş rezervasyon. 3- Gelmedi. Müşterinin önceden yaptığı rezervasyona haber vermeksizin uymaması.

    Otelcilik Fonksiyon Oranı: Bir ülke veya yörenin turistik otellerinin sunabileceği toplam yatak kapasitesi ile o ülke veya yörenin toplam nüfusu arasındaki ilişkiyi ifade eder ve Tf(H) şeklinde ifade edilir. Tf (H) = N1x100/ P Nl ülke veya yöredeki tuirtik otellerin toplam yatak sayısının P : O ülke veya yörenin toplam yerli nüfusunu gösterir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü