Eğitim Sitesi

Kameriye Nedir? Kameriye Hakkında Kısaca Bilgi

Kameriye Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kameriye:

Bahçelerde küçük köşk şeklinde yapılan ve üstü yeşillikle sarılan çardak.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Gotik: Gotlara değin anlamında olup, temel özelliği sivrilik olan ve 12. yüzyıldan sonra Avrupa'da gelişen sanat çığırını anlatmak için kullanılan terim. Gotik mimarlık örnekleri ilkin Fransa'da île-de France (Saint-Denis et Sens)'ta 1125'te görülür. Gotik mimaride üç yenilik söz konusudur: kaburgalı tonoz, dayanma ayakları (kontrforlar) arasındaki cam duvarlar ve dayanma kemerleri (payanda kemerler). Ustalıklı bir yapım sistemi ile dört köşeye yöneltilen tonozun itkisi yerçekimini yenmeye ve duvarlarda büyük pencereler açmaya olanak verir. Yapının zayıf noktalarını, yani tonozların itkisinden gelen yükü alan yerleri pekitmek için gotik yapıcılar itkiyi kalın dış kontrforlara veren payanda kemerden yararlanmışlardır.

    Paslanmaz Çelik: İçinde %18 oranında krom, %8 oranında nikel bulunan ve pas tutmayan çeliktir. Aşınmaya ve paslanmaya son derece dayanıklı olduğu için donatımda ve yapıların yüzlerini kaplamakta kullanılmaktadır.

    Sütun: Ahşap ve kagir binalarda taşıyıcı eleman olarak kullanılan dikey yapı elemanlarına denir.

    Ada Tezgahı: Geniş mutfak alanları için uygulanabilen, yemek hazırlama, pişirme ya da yemek yeme gibi faaliyetler için kullanılan mutfak ortasında konumlanan tezgah ünitesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü