Eğitim Sitesi

Kalibre Nedir? Kalibre Hakkında Kısaca Bilgi

Kalibre Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kalibre:

İç çap.

 

Balistik Terimi Olarak Kalibre:

Metrik sistemlerde milimetre (mm) olarak ifade edilen fişek ölçüleri, ABD ve İngiltere gibi Anglo-Sakson ülkelerinde kalibre (cal.) cinsinden ifade edilmektedir. Birimlerdeki bu farklılık ise kimi zaman karışıklıklara yol açabilmektedir. Bu nedenle rakamsal değerlerin her iki birimdeki ifadesini bilebilmek için basit bir formülü kullanmak yeterli olacaktır. terimlersözlüğü.com

Metrik sistemde ifade edilen bir fişek çapının kalibre cinsinden karşılığı nasıl hesaplanır?

Öncelikle bilinmesi gereken, Anglo-Sakson ölçü sistemindeki inç kavramıdır. Bir inç, 25.4mm.'ye karşılık gelir. Metrik Birimdeki değer = (25.4/100)x Kalibre değeri Örnek: .38 Kalibre bir fişeğin çapının metrik birimdeki karşılığını öğrenmek için; (25.4/100) x 38 = 9.65 mm işlemini yapmak yeterli olacaktır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Proje: Tasar, tasarı, tasarlanmış şey. Bir yapının gerçekleştirilebilmesi için gerekli plan, kesit ve görünüş gibi çizimlerin tümü.

    Havalandırma Bantları: Havalandırmalı mahya gibi yerlerde hava giriş çıkışını sağlarken su yalıtımı da yapabilen etek bölümleri kendinden yapışkanlı bantlardır.

    Alçıpan: Alçıpan, ortası alçı, iki yüzü karton kaplı, seri olarak, standart veya özel boyutlarda ve belli normlarda üretilen düzgün yüzeyli plakalardır. Alçıpan, dış duvarları bitmiş binaların içinde, yerden duvara kadar her alanda kullanılabilmektedir. Alçıpan ile asma tavan, bölme duvar, kuru sıva ve kuru yer döşemesi uygulamaları yapılmaktadır.

    Orantı: Bir bütünün parçaları veya parçalarla bütünün arasında var olan bağıntı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü