Eğitim Sitesi

Kale Nedir? Kale Hakkında Kısaca Bilgi

Kale Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kale:

Düşman saldırılarından korunmak için yapılmış etrafı surlarla çevrili askeri yapıların bulunduğu bölgedir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Kale:

Bazı takım sporlarında (futbol, buz ve çim hokeyi, su topu, hentbol gibi) topun içeri girmesiyle sayı kazanılan bölge.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Kale:

Düşmana karşı savunma amacıyla ana yollar üzerinde, kentlerde, geçit ve boğazlarda yapılan kalın duvarlı, burçlu ve mazgallı yapı.

 

Hentbol (Eltopu) Terimi Olarak Kale:

İki metre yüksekliğinde ,üç metre genişliğindeki sayı yapılan bölge.

 

Futbol Terimi Olarak Kale:

Futbol oyununda oyuncuların topu içine sokmaya çalıştıkları, 2,44 m. yükseklikte birbirine koşut iki dikey direk ile bunların üzerine bindirilmiş 7,32 m. uzunluğundaki yatay bir direkle sınırlanmış, arka ve yan yüzeyleri ağla kapatılmış, topun içine atılması amaç olan bölge.

 

İnşaat Terimi Olarak Kale:

Eski zamanlarda, içine halkın ve askerlerin kapanıp düşmana direnmeleri için kurulan yüksek ve kalın duvarlı, kuleli, burçlu ve mazgallı geniş yapı; surların tümü, kermen.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Eyalet: 1. Çoğunlukla valilerce yönetilen ve yönetim bakımından bir tür bağımsızlığı olan büyük il. 2. Osmanlı devletinde en büyük sivil ve askeri yönetim bölgesi.

    Alt yapı: Bir yapı için gerekli olan yol, kanalizasyon, su, elektrik gibi tesisatların hepsi.

    Kolluk Amiri: Kolluk işlevsel olarak, yasaların ve düzenlemelerin ihlali durumunda cezalandırma işlevi gören ve böylece gelecekteki muhtemel ihlalleri önlemeyi amaçlayan bir araçtır. Kolluk kuvvetleri kolluk makamlarının işlemlerini uygulamakla yükümlü olan teşkilatlardır. İçişleri bakanı, vali ve kaymakam aynı zamanda kendi yetki alanlarının en üst kolluk amirleridir.

    Anıt: 1- Toplum için önemli olan kişilerin veya olayların yapıt olarak gelecek kuşaklara aktarılması. 2- Önemli bir olayı veya büyük bir kişinin gelecek kuşaklar tarafından tarih boyunca anılması için yapılan göze çarpacak büyüklükte sembol niteliğinde yapı, abide.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü