Eğitim Sitesi

Kağıt Kapaklı Kitap Nedir? Kağıt Kapaklı Kitap Hakkında Kısaca Bilgi

Kağıt Kapaklı Kitap Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Kağıt Kapaklı Kitap:

Karton/sert kapaktan ziyade kağıt ciltle ve genelde birbirine yapışmış kağıt kapaklarla yayınlanmış kitap. Kağıt kapaklı kitaplar genellikle karton kapaklı basımından sonra yayınlanır ve perakende pazarında satışın devamlılığının sağlanması için daha ucuz bir fiyata satılır. Kağıt cilt ve yumuşak kapak ile eş anlamlıdır ve pp, pbk ve ppr olarak kısaltılabilir.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Yer Numarası (Call Number): Belirli bir kaynağın kütüphanedeki yerini tanımlayan ve kütüphane koleksiyonu içindeki organizasyonunu sağlayan harf ve/veya rakam grubu. MEF Üniversitesi Kütüphanesi’nde Kongre Kütüphanesi Sınıflandırma Sistemi kullanılmaktadır. Yer numaraları hem katalogda listelenir hem de kitabın sırtına yazılır.

    XML (Genişletilebilir İşaretleme Dili): SGML işaretleme dilinin bir alt başlığı olup yönlendirme iminin bir bilgi öğesinin nasıl görüntülendiğini değil, içinde taşıdığı bilgiyi tanımladığını gösterir (örnek: ürün sayısı, fiyatı, vb.). "Extensible" (genişletilebilir) XML imleri HTML’de olduğu gibi sınırlı ve önceden tanımlanmış değillerdir - yani imlerin elektronik belgeyi üreten kişi tarafından belge analiziyle yaratılmış ve tanımlanmış olması gerekmektedir. XML büyük çaplı elektronik basım gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış olup, HTML ile aynı web sayfasında kullanılabilecek esnek bir metin formatıdır.

    Ayrıca Bakınız: Çoğunlukla kataloglarda veya sözlüklerde bulunan bilginin ek kaynağına yapılan gönderme. (Örnek: Köpek Ayrıca bakınız Kanin)

    www (Dünya Çapında Ağ): İçerisinde yazı, grafik, ses ve hareketli görüntü barındıran internetin bir parçası olan bilgi ağı. web, www, w3 olarak da bilinir. Web, belli internet tarayıcılarını Internet Explorer, Chrome, Opera, Safari veya Firefox gibi tek bir erişim metoduyla birleştirir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü