Eğitim Sitesi

Japon Furo Banyo Nedir? Japon Furo Banyo Hakkında Kısaca Bilgi

Japon Furo Banyo Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Japon Furo Banyo:

Sıcak su ve sabun köpüğü ile yapılan banyolardır. Kişiye özel banyolar olduğu gibi halka açık olanlar da mevcuttur.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Hamam: Orta Doğu kültürlerine ait geleneksel bir yıkanma ve temizlenme tesisidir. Kadın ve erkekler için ayrı hamamlar vardır. Hamam içinde küçük odalar bulunur. Hamam görevlileri ziyaretçiler ile bire bir ilgilenip kişilerin temizlenmelerinde yardımcı olurlar. Hamamlarda sabunla yıkanmak esastır. Hamam, vücuttaki toksinlerin atılmasında önemli bir rol oynar. Yalnız yıkanabilineceği gibi küçük gruplar halinde de yıkanılabilir.

    Antikor: 1- Vücuda giren herhangi bir yabancı maddeye karşı vücudun meydana getirdiği protein yapıdaki savunma maddesi. 2- Plazma hücreleri tarafından üretilen ve vücuda giren mikroplarla savaşımda rol oynayan proteinler. İmmünglobülinler (Ig) antikorlarla eşanlamda kullanılır.

    Herpes Simpleks: Aynı adı taşıyan virüsün sebep olduğu çeşitli deri ve mukoza bölgelerinde yaygın, küçük, içi sıvı dolu oluşumlar ile belirgin virütik enfeksiyon, uçuk.

    Toksoplazmozis: 1- Kedilerin bağırsaklarında üreyen, Toksoplazma gondi adlı parazitin yol açtığı, gebelerde düşük ve ölü doğumlara sebep olan bir hastalık. 2- Ölü ya da sakat doğumlara, düşüklere neden olabilen bir tür parazitten kaynaklanan hastalık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü