Eğitim Sitesi

İthalat Nedir? İthalat Hakkında Kısaca Bilgi

İthalat Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak İthalat:

Bir başka ülkede üretilip ülke içinde satılan mal ya da hizmetler.

 

Coğrafya Terimi Olarak İthalat:

Dış alım

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İthalat:

Yurtdışında üretilmiş bir malın, ülkedeki alıcılar tarafından satın alınmasına denir. İthalatın diğer bir adı da dışalımdır ve ihracatın karşıtı olarak da tanımlanabilir.

 

Tarih Terimi Olarak İthalat:

Bir ülkeye, başka bir ülkeden alınan malların tümü, dış alım.

 

Konfeksiyon Terimi Olarak İthalat:

Bir ülkeye başka ülkelerden alınan malların tümü, dış alım.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak İthalat:

Yurt dışından veya serbest bölgelerden satın alınan malların gümrüklerden girişinin yapılarak millileştirilmesi ve millileştirilen bu malların bedellerinin bankalar veya özel finans kurumları aracılığıyla transfer edilmesidir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Temerrüt Alış Satışı: Mahkemelerin, icra dairelerinin ve diğer resmi dairelerin Borsa'da yapılmasına gerek gördükleri menkul kıymet satım işlemlerinin yapıldığı pazardır.

    Finansal Kiralama (Leasing): 1- İşletmelerin orta vadeli fon ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kullanılan finansman tekniğidir. Kiracı tarafından seçilip, kiralayan tarafından satın alınan bir malın mülkiyetini kiralayanda, kullanımını ise kiracıda bırakan, kiracı ve kiralayan arasında imzalanan bir sözleşmedir. 2- Taşınmaz bir malın uzun vadeli olarak ve belirli bir kira bedeli karşılığında bir başkasına kullanılmak üzere devredilmesi.

    Tahakkuk: Gerçekleşme

    Ayı Piyasası: 1. Piyasada fiyatlar düşmekte olduğu bir sırada pay sahiplerinin ellerindeki hisse senetlerini satmaya çalışarak bu düşüşü hızlandırdığı dönem. 2. Fiyatların düştüğü piyasaları ifade eder. (Bear Market)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü