Eğitim Sitesi

Ismarlama Çalışılan Terzilik (Bespoke Tailoring) Nedir? Ismarlama Çalışılan Terzilik (Bespoke Tailoring) Hakkında Kısaca Bilgi

Ismarlama Çalışılan Terzilik (Bespoke Tailoring) Terimi Hakkında Bilgiler

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Ismarlama Çalışılan Terzilik (Bespoke Tailoring):

Vücuda tam uygun olan bir giysiyi hazırlamanın geleneksel yöntemidir. Sağlamlaştırıcı ve yapılandırıcı katlı düzenleme elde dikilir ve tamamlanmış giysinin altında, yerinde buharla ütülenir; bu şeklin kalıcı olmasını sağlar.

 

    Benzer Moda ve Dikiş-Nakış Terimleri

    Kumaş Fazlalığını Dağıtma (Ease): Dikişin bir bölümü diğeriyle biraz eksik olarak birleştiğinde, büzgü oluşturmadan kumaş fazlalığını dağıtma işlemidir.

    Çin Top Düğmesi (Chinese Ball Button): Bir kordonu veya kumaş fitili sıkı bir topa sararak yapılır; kopça ile bağlantıda kullanılır.

    Tela (Interfacing): Bazı bölümlere (bir bel bandı, yaka veya manşetlerde) eklenmiş sertlik, şekil ve destek vermek için, giysi ve pervaz arasına yerleştirilen özel tasarlanmış kumaş. Kullanılmakta olan giysi kumaşına uyması için ince, orta kalınlıkta ve kalın olarak yapılır. Dokuma olmayan tela genel kullanım için idealdir; dokuma kanvas tela terzilikte kullanılır. Ütülü tela'ya da bakınız.

    Fusing: Yapışkan tela.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Moda ve Dikiş-Nakış Terimleri Sözlüğü