Eğitim Sitesi

İsmar Nedir? İsmar Hakkında Kısaca Bilgi

İsmar Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak İsmar:

Çivileme, mıhlama.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Enerji Tasarruflu Ampul: Normal ve soket duylu olarak üretilirler. Kompakt floresan ampullerin fonksiyonları floresan ampuller gibidir, ama daha az yer kaplarlar. Cıva buharı, elektrotlar arasındaki elektrik alanı tarafından görünmeyen mor ötesi ışınlarını göndermesiyle uyarılırlar. Camın iç tarafında bulunan floresan bir madde bu ışığı görünür hale getirir. Bu arada farklı renklerdeki floresan maddeler, farklı ışık renkleri oluştururlar. Standart şeffaf ampullere göre %80 daha az enerji harcarlar. Ömürleri uzundur (yaklaşık 5000 saat). Gerilim ve ısı değişiminden etkilenmezler.

    Los Angeles Aşınma Deneyi: Agreganın aşınmaya dayanıklılığının belirlenmesinde kullanılan deney yöntemlerinden biri.

    Duvar Tipi Davlumbaz: Duvara monte edilen bu davlumbaz tipi, en yaygın modeldir ve piyasada değişik güç seviyelerinde, renklerde, kontrol ve aydınlatma özelliklerinde bulunmaktadır. Modeller kanallı ya da kanalsız ve pervaneli veya santrifüj fanlı olabilir.

    Laminat Tezgah: Formaica ve Wilsonart gibi markalarda plastik kaplama sentetik malzemeden üretilen lamine tezgahlar temizlemesi kolay pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Boyuta uygun kesilen parçalar cilalanabilir. Renk alternatifi mevcuttur. Bakımı kolay ve dayanıklıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü