Eğitim Sitesi

İşitme Özürü Nedir? İşitme Özürü Hakkında Kısaca Bilgi

İşitme Özürü Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak İşitme Özürü:

Olağan yakınlıktaki bir kaynaktan çıkan olağan güçteki sesin dış, orta ve iç kulaktan geçerek beyne ulaşıp tam olarak algılanmaması sonucu sağırlık ya da ağır işitme biçiminde beliren özür. bk. ağır işiten, sağır.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Öğretim Stratejisi: Dersin hedeflerine ulaşmayı sağlayıcı oldukça genel bir yol.

    Müzik: 1. Birtakım duygu ve düşünceleri belli kurallar çerçevesinde uyumlu seslerle anlatma sanatı, musiki. 2. Bu biçimde düzenlenmiş seslerden oluşan eserlerin okunması veya çalınması.

    Bireyselleştirilmiş Öğretim: Öğrenciler arasındaki bireysel ayrılıkları göz önünde tutan, her öğrenciye kendi anıklığı ve yeteneği ölçüsünde ilerleme olanağını sağlayan öğretim.

    Deney: 1. Fizik, kimya, biyoloji gibi derslerin öğretiminde doğal olayların bağıntıları ve yasaları üzerinde bilgi edinmek; varsayım olarak benimsenen bilim yasalarının doğruluğunu göstermek; belli bir doğa olayını, etmenleri denetim altında tutarak, sınıf ya da deney odasında öğrencilere göstermek için yapılan planlı deneme ya da sınama işi. 2. Bilinmeyen bir şeyi bulmak, bir ilkeyi, bir varsayımı sınamak amacıyla yapılan eylem ya da işlem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü