Eğitim Sitesi

İş Mektubu Nedir? İş Mektubu Hakkında Kısaca Bilgi

İş Mektubu Terimi Hakkında Bilgiler

Dil ve Anlatım Terimi Olarak İş Mektubu:

Özel kişilerle iş kurumları ve iş kurumlarının kendi arasında, işle ilgili olarak yazılan mektuplara denir. Bu mektuplarda konusu ne olursa olsun bir iş ya da hizmet söz konusudur. Bu bir sipariş, satış, şikâyet, borç alıp verme isteği, tavsiye ya da bilgi isteme olabilir.

 

    Benzer Dil ve Anlatım Terimleri

    Dil: İnsanların düşündüklerini ve duyduklarını bildirmek için kelimelerle veya işaretlerle yaptıkları anlaşma, lisan, zeban.

    Bibliyografya: Eski Yunancada vasıflandırmak anlamına gelen biblios (kitap) ile grapho(yazma) kelimelerinden türemiştir. "Kitaplar hakkında yazı" anlamında kullanılmıştır. Kısaca bibliyografya; bilim, sanat gibi fikir ürünleri ve kayıtlarla ilgili yayınları bir düzen içerisinde toplayan listedir. Fakat genellikle anlattıkları eserlerin nerede bulunduklarını göstermezler. Bu özellikleriyle kataloglardan ayrılırlar. İlk bibliyografya eserimiz Katip Çelebi'nin yazdığı "Keşfü'z Zünun" adlı eserdir.

    Kavram Ve Ses İmgesi: Gösterilenin kelimenin kavram yönünü, gösterenin de ses simgesini oluşturması.

    Bağdaştırma: 1- Anlamlı birden çok dil birliğinin yan yana gelerek yeni bir anlam ifade etmesi. 2- Cümledeki dil birlikleri arasındaki anlam ilişkisi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Dil ve Anlatım Terimleri Sözlüğü