Eğitim Sitesi

Iron Dry (Ütü için Kurutma) Programı Nedir? Iron Dry (Ütü için Kurutma) Programı Hakkında Kısaca Bilgi

Iron Dry (Ütü için Kurutma) Programı Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Iron Dry (Ütü için Kurutma) Programı:

Bu program, ütü gerektiren kumaşları kurutur.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    MSC (Mobile Switching Centre): GSM sistemi hücrelerin gruplaşmasından oluşur. Her bir grup hücrede bulunan 1 santral ve 1 baz istasyon kontrolörü bulunur. Bu kontrol merkezine MSC adı verilir.

    Pixel (Piksel): Bir bilgisayar ekranında veya görüntüsünde programlanabilen temel renk birimi. Tüm sayısal görüntülerin en küçük parçası olan noktacıklara piksel denir. Fiziksel değil mantıksal bir birimdir. Bir pikselin boyutu, ekranın ayarladığınız çözünürlüğüne bağlıdır. İngilizcede resim parçası anlamına gelen “picture element ” birleşik kelimesinden çıkarılmıştır. Digital görüntüler yan yana gelen pikseller topluluğundan oluşmaktadır. Digital görüntü, imgenin eninde ve boyunda bulunan piksel sayısı ile tanımlanır. Mesela SD çözünürlükteki bir televizyon 640 x 480 pikselden (enine ve boyuna piksel sayısı) oluşurken, full HD çözünürlükteki bir televizyon 1080 x 1920 pikselden ve yeni piyasaya çıkan 4k yani Ultra hd bir televizyon ise 3840 x 2160 pikselden oluşur.

    Dondurucunun Alta Monte Edildiği Buzdolabı: İki kapılı bir konfigürasyonda, en çok kullanılan yiyeceklere kolay erişim için buzdolabı bölümü göz seviyesine yerleştirilmiştir. Dondurucu bölümü, kişinin tercihine göre iki tipte (açılır kapak veya çekmeceli) bulunur.

    SIM (Subscriber Identity Module): Abone Kimlik Modülü. Cep telefonlarında kimlik belirleme çipini taşıyan kart. Abonenin telefon numarası, ağda kimlik belirleme için şifreli bir algoritma, PIN ve abonenin telefon defterini içerir. Üçüncü jenerasyon UMTS ağlarda yerini USIM adlı yeni bir teknolojiye bırakacak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü