Eğitim Sitesi

IrDA (Infra-red Data Association) Nedir? IrDA (Infra-red Data Association) Hakkında Kısaca Bilgi

IrDA (Infra-red Data Association) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak IrDA (Infra-red Data Association):

Kızılötesi ışık üzerinden çalışan kablosuz bir ağ konsepti. Cep telefonları, PDA'ler ve dizüstü sistemlerde kullanılıyor.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Gerçek Çözünürlük (Native Resolution): Projektörler ve düz panelli ekranlar, çözünürlükleri üzerinde belirli kısıtlamalara sahiptir. Bu yüzden sadece "gerçek" (native) ayarı optimum görüntü kalitesini verecektir. Diğer çözünürlükler de gösterilebilmesine karşın, gerçek çözünürlük daima en iyi görüntü kalitesini sunacaktır.

    High Definition (HD): “Yüksek çözünürlükteki görüntü” olarak tanımlanabilir. HD görüntülerin çözünürlüğü (dolayısıyla detayları) SD görüntülerden daha yüksektir. Bunun neticesinde, HD uyumlu olan (yani yüksek çözünürlüklü) televizyonlarda ve monitörlerde izlenen HD görüntüler, SD yayınlara göre daha yüksek detay sunar ve görüntünün derinliği, keskinliği daha fazla, renkleri daha canlı olacaktır. HD görüntüler 1280×720 (720p) çözünürlükte olabileceği gibi, 1920×1080 (1080i/1080p) çözünürlükte de olabilir. Bu fark, alacağımız görüntü kalitesi ve tercih etmemiz gereken televizyon üzerinde etkili olacaktır.

    Yıkanabilir HEPA 13 Filtre: Yıkanabilir HEPA 13 Filtre, tozu ve kötü kokuları yok etmek için, bir odun kömürü katmanı da dahil olmak üzere dört katmana sahiptir. Yıkanabilir filtrenin havadaki tozun %99,97'sini aldığı görülmüştür.

    Dahili Sürücü: Dahili optik sürücüler dijital verileri diskten okuyabilir (oynatabilir) ve diske yazabilir. Harici sürücülerin aksine, PC kasanızın içine yerleştirilirlerek PC'nize bir kablo aracılığıyla bağlanırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü