Eğitim Sitesi

IRD (İntegrated Receiver Decoder) Nedir? IRD (İntegrated Receiver Decoder) Hakkında Kısaca Bilgi

IRD (İntegrated Receiver Decoder) Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak IRD (İntegrated Receiver Decoder):

Uydu sinyallerini almaya ve işlemeye yarayan cihaz. Çıkışında video monitörlerinin kullanabileceği temel bant video veya standart TV alıcılarının kullanabileceği RF olabilir.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    AM Modulasyon: AM terimi, İngilizcede genlik modülasyonu anlamına gelen iki kelimenin baş harflerinden oluşturulmuştur. İsminden de anlaşılacağı gibi AM‘de asıl olan genliğin değişimini sağlamaktır. Bunun için taşınacak sinyal kendinden daha yüksek frekansa sahip bir sinyalle çarpılmaktadır. Matematiksel analiz yapıldığında, iki sinyalin çarpımıyla elde edilen sinyalin, taşıyıcı sinyalin frekansına yakın bir frekansa sahip olur.

    Downlink: Haberleşme uydusundan yeryüzündeki antene gönderilen sinyal Downlink olarak adlandırılır. Tersi işleme Uplink denir.

    Despun: Uydudaki antenin yeryüzüne dönük durmasını sağlayan yönlendirme.

    Automatic Gain Control (AGC): Otomatik kazanç kontrolü. Devrenin çıkış seviyesini belli bir değerde sabit tutan kontrol sistemi. Bu devre, giriş sinyal seviyeleri değiştiği halde yükselticinin etkileme düzeyini otomatik olarak değiştirdiğinden çıkış seviyesi hep aynı kalır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü