Eğitim Sitesi

İpek Nedir? İpek Hakkında Kısaca Bilgi

İpek Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İpek:

İpek böceğinin ürettiği, yumuşak, çok sağlam, dayanıklı, parlak bir liftir.
- Türkiye'de ipek böcekçiliğinin ve ipek ticaretinin merkezi Bursa'dır (Bursa'da bulunan Koza Han, 1492 yılında Osmanlı padişahı II. Bayezid tarafından yaptırılmıştır).
- İpek dokumacılığı bundan 4600 yıl önce Çin'de başlamıştır.

 

Perdecilik Terimi Olarak İpek:

Çinliler tarafından keşfedilen bu dokunun pek çok çeşidi bulunuyor. Kullanımı: perdeler, duvar kaplamaları, yastıklar.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Nizam-ı Cedit: Osmanlı Devleti'nde 3. Selim zamanında yapılan askeri, teknik, ekonomik vb. alanlarda yapılan yeniliklerin adı. Aynı dönemde Batı örnek alınarak kurulan ordunun adı.

    Savaş: 1. Barış yoluyla çözümlenemeyen sorunların çözümü için bir devlet ya da devletler grubunun diğer bir devlet ya da devletler grubuna karşı güçlerini kullanarak yaptıkları silahlı veya silahsız mücadeleler. 2. Devletlerin diplomatik ilişkilerini keserek giriştikleri silahlı mücadele, harp, cenk.

    Anayasa: 1- Bir devletin yönetim biçimini belirten, yasama, yürütme, yargılama güçlerinin nasıl kullanılacağını gösteren, yurttaşlarının kamu haklarını bildiren temel yasa. 2- Bir devletin yönetim biçimini belirten, yasama, yürütme, yargılama güçlerinin nasıl kullanılacağını gösteren, yurttaşların kamusal haklarını bildiren temel yasadır. Devletin temel kanunudur. Çıkarılacak hiçbir yasa, anayasaya aykırı olamaz. Anayasa, vatandaşların temel hak ve görevlerini bildirir. Devletin temel kurumlarının nasıl işleyeceğini belirler. Anayasa ile ayrıca kişilerin temel hak ve özgürlükleri güvence altına alınmıştır.

    Kitle İletişimi: Bir takım kaynaklardan elde edilen bilgi ve haberlerin değişik araçlarla geniş halk topluluklarına duyurulması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü