Eğitim Sitesi

IP (Internet Protocol) Nedir? IP (Internet Protocol) Hakkında Kısaca Bilgi

IP (Internet Protocol) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak IP (Internet Protocol):

İnternet Protokolü. İnternet üzerinde veri transferi yapılmasını sağlayan protokol. Paket bazlı bir veri iletim yolu olan IP'de her bir paket İnternet üzerinde farklı yollar izleyebilir. İnternet'e bağlı her terminalin kendisine özel bir IP adresi bulunmak zorundadır.

 

Bilgisayar Terimi Olarak IP (Internet Protocol):

İnternet'e bağlanan bilgisayarlar için bir standart. İnternet erişimine sahip olan bütün bilgisayarlara, noktalarla birbirinden ayrılan dört rakam grubundan oluşmuş tek bir adres verilir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Pencere Modeli: Şık ve enerji verimli, tek üniteli pencere modeli klimalarımız, bir odanın tamamını veya bir bölümünü soğutmak üzere bir evin veya katın penceresine yerleştirilecek şekilde tasarlanmıştır.

    Up-scaling (Yükseltme): DVD oynatıcılarda bulunan ve standart çözünürlüklü bir DVD'de depolanan bilgileri geliştiren teknoloji. Up-scaling HDMI aracılığıyla HDTV için yüksek çözünürlüklü çıktı sağlar. Bu sayede daha üstün görüntü kalitesi elde edilir.

    HAC: Bir cep telefonunun işitme cihazı uyumlu (Hearing Aid Compatible) olduğunu gösterir.

    Konveksiyon Isıtma: Konveksiyon fırınlar, sıcak havanın sirkülasyonunu sağlayan dahili fanlarla daha muntazam bir sıcaklık oluşturur. Konveksiyon ısıtma, yiyecekleri daha hızlı ve daha eşit şekilde pişirerek standart fırınlara göre daha iyi sonuçlar verir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü