Eğitim Sitesi

İntisap Nedir? İntisap Hakkında Kısaca Bilgi

İntisap Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak İntisap:

1. Bağlanma.
2. Girme.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Alişar: Yozgat İli'nde, Alişar Köyünün kuzeyindeki höyüktür. MÖ:5500 yıllarında, Kalkolitik (Bakır) Çağı'ndan başlayarak, Erken Tunç Çağı'nı, Hitit, Frig, Med, Pers, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı uygarlıklarını kapsayan bir dönemle ilgili bulgulara rastlanmıştır. Anadolu'nun özellikle tarih öncesine ışık tutan önemli merkezlerden biridir.

    Redif: Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde, askerlik görevini yerine getirdikten sonra yedeğe ayrılan 26-32 yaşları arasındaki erkeklere verilen isim.

    Siyonizm: XIX. yüzyılın sonlarında, çeşitli ülkelerde yaşamakta olan kentsoylu Yahudilerce bir ideoloji olarak ortaya atılan ve Filistin'de bir Yahudi devleti kurmayı amaçlayan akım. Adını Kudüs kentinin eski adı olan Sion'dan almıştır.

    Kasr-ı Şirin Antlaşması (1639): 1. Azerbaycan ve Revan İran'a bırakıldı. 2. Bağdat Osmanlı Devleti'ne bırakıldı. 3. Zağros Dağları iki ülke arasında sınır oldu. Bu antlaşma ile XVII. yüzyıl Osmanlı-İran savaşları sona erdi ve bugünkü Türkiye-İran sınırı büyük ölçüde çizildi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü