Eğitim Sitesi

İnsektivor Nedir? İnsektivor Hakkında Kısaca Bilgi

İnsektivor Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak İnsektivor:

Böcekler ile beslenen canlılar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Epitel doku: Salgı ve örtü sistemindeki dokudur. Bu dokuda hücreler birbirine bitişik ve çizgi hâlinde birleşmişlerdir. Epitel doku hücrelerine epitel hücre veya epitelyosit denir. Epiteldokunun çeşitli işlevleri aşağıda verilmiştir. ➢ Vücudun ve organların iç ve dış yüzeylerini sararak dış etkilerden korur. ➢ Endokrin ve ekzokrin salgı bezlerinin yapısını oluşturarak salgı yapar. ➢ Sindirim ve boşaltım organlarında bulunan epitel doku, maddelerin emilimini sağlar. ➢ Bazı epitel dokular, duyu hücreleri aracılığıyla duyu alma ve kasılma işlevini yapar. İşlevlerine göre epitel doku; örtü epiteli, salgı epiteli, miyoepitel ve nöroepitel olmaküzere 4 gruba ayrılır.

    Asit Yağmurları: Odun, kömür ve diğer fosil yakıtların yakılması sonucu atmosfere verilen kükürt ve azot içeren gazların, atmosferde çeşitli tepkimeler ile asitli bileşiklere dönüşüp yağışlarla yeryüzüne dönmesine asit yağmurları denir.

    Halofilik Arkeler: Bazı arke türleri aşırı tuzlu yerlerde yaşayabilir. Halofil adı verilen bu arke türlerinde kırmızı renkli pigmentler vardır. Bu pigmentleri sayesinde güneş ışığını emerek fotosentez yaparlar. Bu tür, Tuz Gölü ve Kızıldeniz'de çok bulunur.

    Katalizör: Kimyasal tepkimeye katılmadan tepkimenin hızını artıran fakat tüketilmeyen madde. Bu olmadan reaksiyon son noktaya ulaşmaz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü