Eğitim Sitesi

İnsan Sesleri Nedir? İnsan Sesleri Hakkında Kısaca Bilgi

İnsan Sesleri Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak İnsan Sesleri:

Kadın ve Erkek sesi olmak üzere ikiye ayrılır.
Kadın sesi; Soprano(İnce kadın ve ince çocuk sesleri), Orta kalınlıktaki kadın ve çocuk sesleri (Mezzo Soprano), Kalın kadın sesleri (Alto ve Kontralto), Erkek sesi ise; İnce erkek sesleri(Tenor), Orta kalınlıktaki erkek sesleri (Bariton), Kalın erkek sesleri(Bas) olmak üzere üçe ayrılır.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Do Anahtarları: En yaygın türleri portenin alttan üçüncü ve dördüncü çizgilerine konur ve konuldukları çizgiye yazılan notalar "Do" adını alır. Do anahtarı orta frekanstaki sesleri göstermek için kullanılır. Viyola gibi çalgıların notalarının yazımı için Do anahtarı kullanılır. En yaygın kullanılan Do anahtarları tenor ve alto anahtarlarıdır.

    Albinoni: Albinoni 1671-1750 yılları arasında yaşayan ve senfoni üslubunun hazırlayıcılarından biri olan ünlü İtalyan besteci.

    Tempo (İt.): 1- Tempo, en basit şekliyle ifade edilirse, müzik parçasının "hız" ını belirler. Müzik, ağır ya da hızlı tempolu olabilir. Bunu belirlemek için, müzik yazısının üst kısmına bazı terimler yazılır. Genellikle İtalyanca'dan alınan bu terimler, müziğin hızını belirler. Metronomla ya da belli bir tempo işaretiyle yorumcunun yönlendirildiği ölçü. 2- Müzikte sesin süresi üzerine kurulmuş, ses hareketlerinin süre ve hızlarını ölçmeye yarayan sistemlerin temeli. Bir parçanın hızı ise "Metronom" ile ölçülür.

    Sonat: 1- Büyük yapıda olan genellikle piyano, keman, viyolonsel gibi solo çalgılara ya da piyano eşlikli yaylı veya üflemeli çalgılardan birine yazılan bir sanat eseridir. 2- Başlangıçtaki anlamıyla çalınmak, tınlatılmak için parça anlamında Üç yada dört bölümden kurulmuş yapıtın bütünü. 3- Üç ya da dört bölümlü çalgısal yapıt. Tek çalgı, piyanoyla birlikte iki çalgı ya da oda toplulukları için sonatlar vardır. Canlı bir Allegro, ağır ve duygulu bir Andante, atik ve kıvrak ritimli bir Scherzo ve parlak bir Final, örnek bir sonatın bölümleridir. Sonat biçimi, birinci bölüm biçimi olarak (A-B-A) senfoni biçimine de uyarlanmıştır. Sonata (İt.).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü