Eğitim Sitesi

Individual Nedir? Individual Hakkında Kısaca Bilgi

Individual Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Individual:

Acenta kanalı olmaksızın rezervasyonlu olarak gelen münferit misafirdir. Münferit, bireysel, kişiye özel.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Liman: Gemilerin barındığı, yük ve yolcu indirip bindirdiği, doğal ve yapay korunmuş durgun sularda özel tesislerle donatılmış yer.

    Atık: Çevrede olumsuz etkiler meydana getirecek miktarda atılmış sıvı, katı, gaz ya da radyoaktif madde.

    W Pattern: Uçakların kullanımını maksimize etmek için havayolu şirketleri boş konuşlanma uçuşlarından (ferry mileage) kaçınmaya çalışırlar ve bunun yollarından biri W örüntüsü şeklinde işlemektir. Örneğin bir uçak Gatwict'ten Palma'ya yolcu götürüp oradan yolcu alıp onları Cardiff'e götürebilir ve oradan da yolcu alıp Palma'ya gidebilir, oradan yine yolcusunu alıp Gatwick'e geri dönebilir. Bu tür yoğun kullanımlar kısa mesafeli charter'larda (charter) tarifeli seferlerde (tarifeli sefer) olduğundan daha yaygındır.

    Tutundurma, Promosyon: Tutundurma, işletmenin ürettiği mal veya hizmetlerin varlığını tüketicilere duyuran ve işletemenin yaşamasını, gelişmesini sağlayan bir pazarlama aracıdır. İşletme tutundurma faaliyetleriyle belirli bir fiyat düzeyinde kendi malına olan talebi ve satışlarını artırmaya çalışır. Ayrıca, mala olan talebin elastikiyetini de etkilemek ister.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü