Eğitim Sitesi

IM Nedir? IM Hakkında Kısaca Bilgi

IM Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak IM:

Instant Messaging (Anında Mesajlaşma) olarak da bilinen bu iletişim aracı, kullanıcıların cep telefonunun ekranı üzerinden yazılan mesajlarla süreğen bir sohbet gerçekleştirmelerini sağlar.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    ASR (Autuomatic Speech Recognition): İnsan sesini otomatik olarak algılayıp komutlara dönüştüren sistemler. Sesli yanıt sistemlerinde kullanıcıya kolaylık sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

    HSCSD (High Speed Circuit Switched Data): Yüksek Hızlı Devre Switch'li Veri. Bir GSM ağında devre-switch'li verinin yüksek hızlı iletimini sağlayan bir transmisyon metodu. Özel terminaller gerektiren HSCSD, 14,400 bit/saniye hızla çalışan iki GSM kanalının toplam 28,800 bit/saniye hızda çalışmasını sağlayabilir.

    CSD (Circuit Switch Data): Devre Anahtarlamalı veri aktarımı. 9600 bit/sn hızında devre anahtarlamalı veri iletimi. Nokia 3330, Ericsson T29, Siemens C45 gibi, GPRS özelliği olmayan WAP'lı telefonlar CSD ile WAP'a bağlanırlar.

    Roaming: Dolaşım. Yabancı bir ağ içinde yapılan aramaları tanımlayan terim. Mobil telefon operatörlerinin kullanıcılarına, anlaşmalı oldukları diğer operatörlerin kapsama alanlarında hizmet vermesi. Dolaşımın sadece ülkeler arasında olması gerekmez, yakın gelecekte aynı ülkede GSM ve UMTS ağları içinde de dolaşım uygulaması yapılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü