Eğitim Sitesi

İllüstrasyon Nedir? İllüstrasyon Hakkında Kısaca Bilgi

İllüstrasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak İllüstrasyon:

Konu anlatan resim.

 

Sanat Terimi Olarak İllüstrasyon:

Tanıtım amacıyla yapılan resim veya grafik. Resim tekniği kullanılarak yapılan görsel tasvir. Resimleme.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak İllüstrasyon:

Kitap resmi, Kitap içindeki bir yazıyı açıklayan ya da süsleyen resim.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Matbaa: Matbaa, resim ve yazıları, kağıt vb. malzemeler üzerine özel makineler ile birden çok nüsha halinde basarak çıkaran sistem (Basımevi). İlk matbaa MS 593'te Çin'de kurulmuştur.

    Manda Yönetimi (Güdüm): Birinci Dünya Savaşı sonrası, siyasal ve ekonomik gücü yeterli olmayan ya da bunları yeterince kullanmasını beceremeyen, kendi kendini yönetemeyen kimi ülkeleri belirli bir düzeye eriştirip bağımsızlığına kavuşturmak üzere, o zamanki birleşmiş uluslar örgütü (Milletler Cemiyeti) yönetmek için bir büyük devlete verilen yetkidir. Emperyalist devletler kendilerine bırakılan topraklarda manda (güdüm) ve himaye (korumacılık) adı altında yönetimler oluşturarak sömürü yöntemlerini değiştirmişlerdir.

    Mine: Metal eşya üzerine uygulanan, vurulan renkli cam katmanıdır.

    Grek Projesi: Grek projesi veya Yunan projesi, 1787-1792 yılları arasında Osmanlılar ile savaşan Avusturya ve Rusya'nın yürütmüş olduğu gizli plandır. Bu plana göre Osmanlı topraklarının bir bölümü Avusturya`ya verilecek, Bizans İmparatorluğu yeniden kurulacak ve başına II. Katerina`ın torunu getirilecekti. Böylece Avusturya Balkanlarda, Rusya Avrupa ve Akdeniz`de güçlenecekti.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü