Eğitim Sitesi

İlkokul Nedir? İlkokul Hakkında Kısaca Bilgi

İlkokul Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak İlkokul:

Zorunlu eğitim çağındaki kız ve erkek çocukların eğitim ve öğretimlerini sağlamak üzere açılan ve öğrenim süresi dört yıl olan 1. kademe eğitim kurumu.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Akıl Yürütme: 1. Mantık ilkelerine uygun biçimde düşünme ya da bu ilkelerden yararlanarak sorun çözme. 2. Düşüncenin, belirli birtakım önermeleri birbirine bağlayarak yeni bir önermeye (sonuca) erişmesi.

    Bedensel Gelişme: Beden yapısının boy, ağırlık, göğüs genişliği, yüz biçimi gibi özellikler ile örgenlerin görevi bakımından değişiklikler göstermesi.

    Bilinçaltı: 1. Bilinçte hiç yer almayan ya da henüz bilinç yüzüne çıkmayan ruh durumlarının niteliği. 2. Bilinçte hiç yer almayan ya da henüz bilinç yüzüne çıkmayan.

    Sağlık Bilgisi: 1. Bireysel ve toplumsal açıdan beden sağlığının önemi üzerinde duran, okulda, çevrede ve ülkede beden sağlığına ilişkin olumlu ve olumsuz etmenleri inceleyen bilgi alanı. 2. Sağlıklı öğrenim ve öğretim koşullarıyla ilişkili olan bilgi ve ilkelerin tümü. 3. Beslenme, uyuma, diş bakımı vb. konuları kapsayan, öğrencilere beden ve ruh sağlığını koruma yollarını öğretmek amacıyla okutulan ders.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü