Eğitim Sitesi

İlkel Tarım Nedir? İlkel Tarım Hakkında Kısaca Bilgi

İlkel Tarım Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak İlkel Tarım:

Nadas, kuru tarım.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Hidrolojik Denge: Yağmur ve kar erimeleri sonucu oluşan su miktarı ile buharlaşma, sızma, bitki ve insan kullanımı sonucu meydana gelen su kayıpları arasındaki denge.

    Eş yükselti Eğrisi: Deniz seviyesinden aynı yükseklikteki noktaları birleştiren eğriye eş yükselti (izohips) eğrisi, aynı derinlikteki noktaları birleştiren eğriye eş derinlik (izobath) eğrisi denir.

    Obsidyen (Volkan Camı): Siyah, kahverengi, yeşil renkli ve parlak dış püskürük bir taştır. Magmanın yer yüzüne çıktığında aniden soğuması ile oluşur. Bu nedenle camsı görünüme sahiptir. Volkan camı.

    Ülke: Bir devletin egemenlik sahası a) Kara egemenlik alanı: Devletin egemenliği altında bulunan topraklar. Uluslararası antlaşmalarla belirlenmiş kara sınırları vardır. b) Deniz egemenlik sahası: Kara suları sınırları içinde kalan sular, yeraltı ve su bileşimi kaynaklarıyla birlikte kara ülkesinin devamıdır. c) Hava egemenlik sahası: Devletin kara ve denizleri üzerine denk gelen atmosfer katlarıyla onun üzerinde saha, o devletin egemenlik alanı kabul edilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü