Eğitim Sitesi

İlk Tehallül Nedir? İlk Tehallül Hakkında Kısaca Bilgi

İlk Tehallül Terimi Hakkında Bilgiler

Hac ve Umre Terimi Olarak İlk Tehallül:

Hanefi mezhebinde cinsel ilişki dışındaki ihram yasaklarının kalkmasını sağlayan ilk tehallül, ancak sacların tıraş edilmesi veya kısaltılması ile olur. Bayramın ilk günü fecr-i sadıktan sonra tıraş olmakla ilk tehallül gerçekleşir.

 

    Benzer Hac ve Umre Terimleri

    Tavaf Namazı: Farz, vacip sünnet ve nafile olan her tavaftan sonra kılınan iki rekât vacip namazdır. Kılınış şekli ve okunan sureler yönüyle ihram namazı gibidir.

    Safa ve Merve: Kâbe'nin doğu tarafından yaklaşık 450 m. mesafeli, sa'y ibadetinin başlangıç ve bitiş yeri olan iki tepenin adıdır.

    Cemreler: Minâ'da birbirine birer ok uzaklıkta bulunan üç taş kümesidir. Bunlardan birincisine Cemre-i Ula, ikincisine Cemre-i Vusta, üçüncüsüne Cemre-i Akabe denir.

    Hac: Sözlükte; saygı duyulan büyük ve önemli bir şeye yönelmek,ziyaret etmek, bir yere gidip gelmek, delil getirmek suretiyle ile galip gelmek anlamlarına gelen "hac" kelimesi bir fıkıh terimi olarak; belirlenmiş zaman içinde Kâ'be, Arafat, Müzdelife ve Mina'da belli dînî görevleri yerine getirmek suretiyle yapılan ibadet demektir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Hac ve Umre Terimleri Sözlüğü